Förberedelse:
Steg 1:
Koka potatis (skalad eller oskalad) i saltat vatten tills den är mjuk.
Steg 2:
Skala morötter och lök och skär dem i fina tärningar.
Skär vårlöken i tunna skivor. Spetsiga paprika på längden
Halvera och kärna ur och skär sedan i fina strimlor.
Steg 3:
Stek nötfärsen med smör tills den är smulig, sedan grönsakerna
Tillsätt och fortsätt steka i några minuter. Tomatpuré
Rör ner och avglasera med buljongen och det hela med salt
och peppra efter smak och låt reducera ytterligare.
Steg 4:
Skala potatisen och mosa den till en potatismos.
Tillsätt mjölk och smaka av med salt och muskotnöt.
Steg 5:
Gnid in ugnsformen med vegetabilisk olja
Strö över örtblandning och sedan med ströbröd
Täck över (låt bara det som fastnar i oljan sitta kvar). golv och
Täck sidoväggarna med potatismos med ca 0,5 cm. Sedan detta
Fördela nötfärsen i formen (om du vill kan du använda riven ost
dra under). Sedan allt med resterande potatismos
Täck över och strö över resterande örter och ströbröd
dugga.
Steg 6:
Grädda i 200 grader (över- och undervärme). Lite knep
Lägg skrynkligt bakplåtspapper över så att den övre delen
brinner inte.
Servera sedan varm och njut.
Näringsvärde per portion:
Kilokalorier: 631 kcal
Kolhydrater: 49g
Protein: 37 g
Fett: 29g
Tidsåtgång: 80 minuter
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser för 4 portioner (mindre är inte möjligt):
- 600 g potatis, kokad tills den är mjölig
- 3 morötter
- 1 stor lök
- 1 röd spetsig paprika
- 2 st knippe lök
- 500 g nötfärs
- 4 msk vegetabilisk olja
- 2 msk tomatpuré
- 200 ml nötbuljong
- 150 ml mjölk
- 2 msk torkad örtblandning
- 100 g ströbröd
- lite salt och peppar
- lite muskotnöt
© Alle Rechte vorbehalten